Vacature penningmeester en algemeen bestuurslid

3 oktober 2024

Het eigenzinnige Arnhemse theatergezelschap Kompagnie Kistemaker zoekt een penningmeester en een algemeen lid voor haar bestuur vanaf 1 december 2024.

Over de Kompagnie

Kompagnie Kistemaker is een jong en gastvrij gezelschap uit Arnhem. Wij realiseren persoonlijke, humorvolle en muzikale projecten. We spelen op locatie, in het theater, in Arnhem en door het hele land. We zijn o.a. bekend van de succesvolle 12-delige theaterserie Missie Márquez waar we in 2019 de BNG-theaterprijs mee wonnen en waarvan het laatste deel als longtakefilm te streamen is op NPO Plus.

Kompagnie Kistemaker wordt ondersteund door een mix van structurele en projectmatige subsidies. We maken voorstellingen voor een breed publiek en zoeken in ons werk de grenzen van disciplines op. We hebben samen met twee andere culturele partijen uit Arnhem een eigen theaterzaal en kantoor. Hier repeteren en maken we, en bieden gezamenlijk ruimte aan nieuw talent. De directie bestaat uit artistiek leider Karlijn Kistemaker en zakelijk producent Judith Rosendaal. Het artistiek team wisselt per productie, maar een vaste kern van de Kompagnie zijn Calle de Hoog (scenograaf), Chris Koopman (muzikant) en Eva Meijering (spel en regie).

Samenstelling bestuur:

Het bestuur bestaat op dit moment uit Marijke Schaap (voorzitter), Igor Sorko (penningmeester), Sakina Saouti (secretaris) en Ira Judkovskaja (algemeen lid). Het bestuur is zo samengesteld dat de leden onafhankelijk kunnen functioneren als goede bestuurders en adviseurs. Het bestuur geeft op verantwoorde wijze invulling aan haar taken en hanteert daarbij onder meer de Code Cultural Governance. In de samenstelling van het bestuur wordt gestreefd naar een balans tussen geslacht, leeftijd, ervaring, woonplaats en (culturele) achtergrond.

We zijn opzoek naar een nieuwe penningmeester met kennis van het Arnhemse culturele werkveld, ondernemend en met financiële expertise. Als penningmeester ben je de sparringpartner van de zakelijk producent en neem je tussentijds de stand van zaken op financieel gebied samen door.  

Daarnaast zoeken we een algemeen lid met een groot cultureel netwerk, liefde voor theater en die bekend is met het werk van de Kompagnie.

Het bestuur hecht aan een brede vertegenwoordiging van expertises. Daarbij zijn de volgende kwaliteiten en kennis een pré:

  • Heeft ervaring in artistiek werkzaam zijn (bijv. als artistiek leider, programmeur of maker)
  • Voelt zich verwant aan het werk van Kompagnie Kistemaker
  • Heeft een groot netwerk binnen het culturele veld van Nederland
  • Heeft een brede kennis van de theatersector en de daaraan verwante sectoren
  • Is woonachtig en/of werkzaam buiten de randstad
  • Is op de hoogte van nieuwe makers en ontwikkelingen in de theatersector
  • Voelt zich verbonden met de codes de Kompagnie onderschrijft: de Governance Code Cultuur, Fair Practice en Diversiteit & inclusie.
  • Heeft een open en betrokken houding

De benoemingstermijn voor een bestuurslid is vier jaar en kan worden verlengd met nog eens vier jaar. Het betreft een onbezoldigde functie. Het bestuur van Kompagnie Kistemaker komt vier keer per jaar samen en heeft tussentijds sporadisch contact met elkaar en de directie.

Geïnteresseerden kunnen hun interesse tonen door voor 18 okt 2024 een mail met korte motivatie en C.V. te mailen naar judith@kompagniekistemaker.nl. Uiteraard is zij ook te bereiken voor vragen en aanvullende informatie. De gesprekken vinden plaats in de week van 4 november.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.