Missie Márquez Op weg naar het einde (10, 11 & 12)

De prijswinnende twaalfdelige (theater)serie Missie Márquez is geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk: haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling. Het is Karlijns missie om een theatrale vertaling te maken van het boek en dit is de grande finale.

In deze long shot film begint Karlijn Kistemaker vol goede moed aan de voltooiing van haar reis door Honderd jaar eenzaamheid. Het blijkt een dodemansrit, eentje die in één keer goed moet gaan. Onderweg slaat de twijfel toe en niet veel later ook het noodlot, dat tevens de familie in het boek treft. Om de missie af te ronden moet het boek worden doorgrond, maar tegen welke prijs? Er is echter geen weg terug. Ook niet als je bang bent voor wat er na dat einde komt.

De eerdere delen van Missie Márquez waren te zien als theatervoorstelling. Missie Márquez op weg naar het einde (deel 10, 11 & 12) is een theatrale long shot film (in één take gefilmd). Het is niet nodig de eerdere delen van Missie Márquez gezien te hebben. 
Aan het begin van de film word je door onze gidsen volledig op de hoogte gebracht. 
Tekst, spel & regie: Karlijn Kistemaker
Regie-assistent: Silvy Levens
Spel & muziek: Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener, Imke Smit, en Jasper van der Pijl
Scenografie: Calle de Hoog
Dramaturgie: Céline Buren
Productie: Amber Bongaerts
Grafische vormgeving: Frank & Michiel
Publiciteit: Michelle Roos
Zakelijke leiding: Karlijn Hemmer
Regie long shot film: Ivo van Aart
Camera: Floris Verweij
Geluid: Sam Huisman
Technische productie: Wannes van der Veer
Gaffer: Stijn Jonkhart

missie marquez