Missie Márquez deel 6,5: Op de rand van de afgrond

Missie Márquez is een twaalfdelige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit magisch realistische boek. Haar oudoom maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling van het boek te maken.

Kompagnie Kistemaker maakte in coproductie met Jonge Harten al zes succesvolle delen en werd genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017. Maar helaas staat de voortgang van Missie Márquez op losse schroeven. De nieuwe delen 7, 8 & 9 zijn dit jaar niet te zien op het Jonge Harten Festival. U moet het doen met 'deel 6,5: aan de rand van de afgrond’, misschien wel het meest opwindende deel van de serie. Op de rand van de afgrond is het uitzicht immers adembenemend.

In deel 6,5 ziet u hoe Kompagnie Kistemaker eindelijk naar Colombia reist om daar Honderd jaar eenzaamheid aan den lijve te ondervinden. Met een professionele cameraman in hun kielzog en de beste paaldanseres van Colombia als gids is Kompagnie Kistemaker op een echte literaire safari gegaan. Langs sjamanen, door overstromingen, babbelend met de broer van Márquez en eindigend in de woestijn. Dit alles om het ware magisch realisme te vangen en te verwerken in nieuwe voorstellingen. Tenminste, dat was de bedoeling. In de documentaire die over de reis gemaakt werd kunt u zien hoe deze droomtrip Kompagnie Kistemaker richting de afgrond dreef.

Deel 6,5 is geen voorstelling maar een theatrale filmvertoning en een oprechte benefietavond. Alle leden van Kompagnie Kistemaker zullen aanwezig zijn om met hun kenmerkende tragisch-hilarische vertelstijl schaamteloos verslag te doen van hun huidige situatie die het normale verstand én fatsoen ver te boven gaan

Na de première van de documentaire geeft Kompagnie Kistemaker een spetterend Colombiaans feest. Je bent bij deze van harte uitgenodigd!

Missie Márquez deel 6,5 was te zien op 17, 18 & 19 november 2017


Volg Kompagnie Kistemaker op FacebookConcept & spel: Karlijn Kistemaker
Vormgeving: Calle de Hoog
Acteurs: Simon Heijmans, Chris Koopman & Sophie Höppener
Productie: Lówie Smink
 & Laura Savelkoul
Camera: Hans Bouma

Montage: Juan Morales Calvo

Coproducent: Jonge Harten Festival
Met dank aan: Jimmy-Pierre de Graaf, Alejandra Zabala, Niels Runderkamp, Marga Kroodsma, Igor Sorko, Simone Hogendijk, Marijke Schaap, Kunstraad Groningen & alle Colombiaanse figuranten.


De pers over Missie Márquez:

“Een prachtige, intieme voorstelling (…) Soms hilarisch en wreed tegelijk, soms ontroerend en magisch”

**** Theaterkrant over deel 1,2 & 3 door Luuk Verpaalen


“Met enthousiasme en fantasie vertelt Kistemaker over wonderlijke ooms en tantes. In de tegendraadse Kees herkent ze zichzelf. Ontroerend is haar beschrijving van hun eerste ontmoeting.”

**** NRC Handelsblad over deel 1, 2 & 3 door Joke Beeckmans


“Met Kompagnie Kistemaker en Missie Márquez geraak je meteen in warme Zuid-Amerikaanse sferen. Pablo’s Escobar is open, de acteurs zijn ook muzikant en acrobaat. Moeiteloos springen ze van de ene rol in de andere. Ze spelen dat ze spelen met aanstekelijk speelplezier en honderd slagen om de arm. Spelen zoals God het bedoeld heeft. Kapmessend gaan ze door het oerwoud. Oh nee, ze zitten in de bus. Op weg naar…op zoek naar….zegt u het maar, nu hier dan daar. Ze drinken thee bij vuilbekkende met rolstoel zwierende tante Conny. Niks-aan-de-hand-amusement? Achter die uitbundigheid schuilt een ware missie, een passie, een worsteling”

Dagblad van het Noorden door Peter van Strien


“Missie Márquez schakelt voortdurend tussen allerlei realiteiten en ondertussen worden er keurig per aflevering 54 pagina’s uit het boek behandeld.”

**** Theaterkrant door Luuk Verpaalen

missie marquez missie marquez missie marquez missie marquez