Missie Márquez In Colombia

In Missie Márquez in Colombia vlucht Kompagnie Kistemaker door een uit de hand gelopen rechtenoorlog naar Colombia. Vermomd als filmploeg reizen ze door het land van Honderd jaar eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Verbazingwekkender is nog dat de inhoud van het boek zich op wonderlijke wijze aan hen blijft opdringen.

Kom naar de Zuid-Amerikaanse bioscoop en sluit je aan bij deze literaire safari waarbij theater en film, werkelijkheid en illusie zich op natuurlijke wijze verenigen.

12-delige theaterserie
Missie Márquez is een 12-delige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van de schrijver Gabriel García Márquez. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek.

BNG Bank Theaterprijs 2019
Missie Márquez in Colombia (deel 7, 8 & 9) heeft de BNG Bank Theaterprijs 2019 gewonnen! De jury: “In deze avontuurlijke marathon weet Karlijn Kistemaker het publiek in drie uur tijd deelgenoot te maken van haar meest persoonlijke wens, namelijk het ten tonele brengen van het boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Samen met haar Kompagnie doet ze verslag van de meest recente ontwikkelingen in haar zoektocht naar erfrecht en theatrale vrijheid. Het is bijzonder knap hoe werkelijkheid en theater samensmelten in het magisch-realistische universum dat Kistemaker creëert. De spelers transformeren tot personages die zo uit een stripboek kunnen wandelen, maar nergens verliest hoofdpersoon Kistemaker haar integriteit of haar kwetsbaarheid. Haar volharding om haar missie te voltooien dient als een baken in de hilarische en ogenschijnlijk chaotische verwikkelingen op het toneel.”
Concept, tekst & spel: Karlijn Kistemaker
Muziek & spel: Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener & Freek den Hartogh
Voice-over:Olinda Larralde Ortiz
Scenografie: Calle de Hoog
Dramaturgie: Céline Buren
Productie: Laura Savelkoul
Techniek:Lucas de Groen & Max Auer
Camera: Hans Bouma
Montage: Juan Morales Calvo
Video: Daan Hazendonk
Grafisch vormgeving: Frank & Michiel
Assistent scenografie: Mirja Bons
Zakelijke leiding: Jimmy-Pierre de Graaf

Met dank aan: Lówie Smink, Alejandra Zabala Paez, Niels Runderkamp, Igor Sorko, Simone Hogendijk, Marijke Schaap, Dennis Molendijk, Marga Kroodsma, Theater Walhalla, Oerol Festival, Jonge Harten Festival

Mede mogelijk gemaakt door: Lira Fonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Melanie, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds 21, Kunstraad Groningen, Norma Fonds.

missie marquez